Blog
Vatek Çevre Teknolojileri kurumsal blog sayfamızda yer alan yazılarımızı inceleyebilirsiniz
Vatek Çevre Teknolojileri kurumsal blog sayfamızda yer alan yazılarımızı inceleyebilirsiniz
Öncelikle yazıma Çevre Mühendisi olup, geleceğimiz için sürdürülebilir faaliyetlerde bulunmanın haklı gururunu sizinle paylaşarak başlamak istiyorum. Bu yıla kadar Vatek olarak 3.000.000 m3 atık suyu geri kazandık!
Doğal kaynaklarımız hızla tükeniyor ve tükenen kaynaklarımızın telafisi gün geçtikçe güçleşiyor. Gelecek nesillere yaşanabilir, sağlıklı bir çevre bırakabilmemiz için sürdürülebilirlik gerekiyor. Peki nedir bu sürdürülebilirlik?
Dünyada meydana gelen su kıtlığı ve artan su baskısı, atık suların geri kazanılmasını ve bu suların yeni bir kaynak olarak değerlendirilmesini gündeme getirmiştir. Suyun sürdürülebilirliği için en etkili yöntem Atık Su Geri Kazanım Sistemleridir.
Nehir kenarına kurulmuş ve şebeke suyuna ulaşması güç askeri kamp, geçici yerleşim alanı, şantiye sahası, topraksız sera, köy, çiftlik, şehir ve kasabaların su ihtiyacını nehir suyu arıtma sistemleri karşılar.
Vatek Çevre Teknolojileri olarak Hidroponik Sera Sistemlerinde her zaman yanınızdayız.
Tekstil üretiminde ve proseslerinde kullanılan su miktarı diğer endüstrilere oranla daha fazladır.Doğa dostu sistemler ile prosesten çıkan atık suları atık su geri kazanım sistemlerimizle üretime yeniden kazandırıyoruz.
Vatek Çevre Teknolojileri olarak fabrikalardan çıkan atık suları özel dizayn atık su arıtma sistemlerimiz ile arıtıyor ve çevreyi koruyoruz.
Dünyada ilk kez Türkiye’de yapılan araştırmada kanalizasyon sularından çıkan çamur örneklerinde SARS-CoV2 ‘ye rastlanılmıştır.
Arıtma ya da su arıtım sistemleri, yaşam kaynağımız olan su ve su kaynaklarının içme ve kullanma amaçlı su hazırlanmasını sağlayan sistemlerdir.
Mobil hemodiyaliz sisteminin kolay kullanımı ve kolay taşınabilirliği ile yoğun bakımlarda yatan diyaliz hastalarının bir yandan Covid-19 tedavisi devam ederken diğer yandan hemodiyaliz tedavilerine devam etmeleri sağlanır.
Nötralizasyon ve Dezenfeksiyon sistemleri tıbbi sıvı atıkların içerisinde bulunan bakteri, dengesiz ph ve virüsleri nötralize ve dezenfekte ederek kanalizasyonlara güvenle deşarj edebilmesini sağlar.
Temel ihtiyacımız olan su, yeterince hijyenik değilse sağlık için tehlike oluşturur. Özellikle korona virüsü(covid-19) ile mücadele ettiğimiz bu günlerde, suyla hijyen koşullarını sağlamak hepimizin salgından korunması için en basit ve en etkili yöntemdir
Koronavirüs’ün ülkemize giriş yapmasıyla alınan tedbirler artmaya başlamıştır. Nötralizasyon ve Dezenfeksiyon sistemleri, sıvı tıbbi atıklarınızın içerisindeki bakteri, dengesiz ph ve virüsleri nötralize ve dezenfekte eder.
Gri Su Nedir? Gri Suyun Kullanım Alanları Nereleridir?
Katıldığımız 2017 İfat fuarında yapılan röportajızmızı izleyebilirsiniz.
Topraksız tarım, toprak yerine volkanik kayaların, perlit, kaya yünü veya taş yünü gibi maddelerin kullanıldığı, bitkinin ihtiyaç duyduğu mineralleri su yolu ile bitkiye verme işlemidir.
Dünyamızdaki su kaynakları gün geçtikçe azalıyor. Artan nüfus, gelişen endüstriyelleşme ve en önemlisi de bilinçsiz kullanım… Alınan birçok global tedbire rağmen aşırı tüketimin önüne geçilebilmiş değil.
Halk arasında kireçli su olarak da tabir edilen sert su, sudaki kalsiyum ve magnezyum iyonlarının fazlalığından dolayı oluşmaktadır.
Bize hayat veren Dünya’yı neden yok etmek için çabalıyoruz ki?
Su, yeryüzünde yaşamış ve yaşamakta olan tüm canlıların en büyük yaşam kaynaklarından biridir. İnsan vücudu...
Son yıllarda endüstrileşmenin ve dünya nüfusunun artışıyla, mevcut su kaynakları hızla tükenmekte ve kirlenmektedir.
Suyun insan sağlığına faydaları, herkesçe bilinen bir gerçek… Özellikle de yaz aylarında bolca tüketilmesinin vücuda sağladığı yararlar ile birlikte zayıflamada bir numaralı etken olduğunu söylemek de yanlış olmayacaktır.
İnsanların temel ihtiyacı olan su, yeterli hijyene sahip olmadığında “biyolojik” ve “ekolojik” anlamda büyük tehlike oluşturmaktadır.
Gün geçtikçe daha fazla sorun haline gelmeye başlayan su kıtlığı, gelecek yıllarda çok daha büyük problemlere yol açacak. Özellikle gıdaya olan ihtiyacın daha da fazla artması, tarım alanlarında %70’lik bir paya sahip olan su kullanımını daha da artıracak
Geçtiğimiz yıl Nisan ayında, Antalya’da Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından “Türkiye’de Atıksu Yönetimi” isimli bir çalıştay düzenlendi. İşte o çalıştaydan çıkan “Türkiye’de Atıksu Yönetimi” başlıklı rapordan derlediğimiz 10 madde:
Saf su, hastaneler, laboratuvarlar, ilaç sanayiİ, diyaliz merkezleri , güzellik kompleksleri başta olmak üzere sağlık sektörü için hayati önem taşımaktadır.
Dünyamızda suyun üretim amaçlı olarak kullanımı, içme suyu kullanımından çok çok fazla. Su, sanayide en önemli üretim faktörü. Bugün 1 ton çelik üretimi için gereken su miktarı tam 240 ton. Endüstriyel su arıtma sistemleri ile atık suyun yeniden kullanımı
OECD raporuna göre dünya nüfusunun %40’lık kısmını oluşturan 80 ülkede kullanıma uygun su sıkıntısı var. Yine aynı rapora göre Türkiye, nüfusun arttığı, su tüketiminin yüksek olduğu bir ülke olarak özellikle su sıkıntısı çekmeye aday ülkeler arasında.
Yazlık ev, site ya da oteller için sezon hazırlıklarının başladığı dönemdeyiz. Yüzme havuzlarının bakımlarının yapılmış olması, havuz arıtma için gerekli olabilecek ekipmanların hazır olması, çocuklar başta olmak üzere hepimizin sağlığı için önemli.
Su arıtma sistemlerinin hangisinin size uygun olduğunu anlamak ve hem ihtiyacınıza hem de bütçenize en uygun su arıtma sistemi kurmak için otel, restoran ya da işletme sahibi olarak bilmeniz gerekenler. Su filtreleme sistemi nasıl çalışır?
Gri su, en basit anlatımıyla kanalizasyon dışında lavabolardan gelen kullanılmış olan sulardır. Doğru arıtma sistemleri ile gri suları yeniden kullanmak mümkün. Bu kullanım alanları arasında en yaygın olanları, yıkama ve sulama.
Suyun yaşam kaynağımız olduğu hepimizce bilinen bir gerçek. Peki Vatek Çevre Teknolojileri olarak neden mottomuz “su hayattır” yerine “su, üretime hayat verir” dersiniz?
Su, kuşkusuz yaşam döngümüzün en önemli unsurlarından biri. Dünyamız kara parçalarından çok sulardan oluşmakta.
Saf su dendiğinde, eğer hakkında hiçbir bilgiye sahip değilseniz, aklınıza ilk gelen yağmur suyu olur. Kaldı ki, sanıldığının aksine yağmur suyu da tam olarak saf su değildir. Çünkü her su içinde mineraller barındırır.
Yirminci asırla birlikte suyun kullanım alanlarının gelişmesi sonucunda, atık sularda oluşan kimyasal değişimler fazlalaşmış ve bakteri seviyesi de bir o kadar artmıştır.
Mobil sistemler suya olan ihtiyacı hızlı, güvenilir, kolay ve ekonomik olarak karşılar. Mobil sistemler istenilen her kapasiteye uygun olarak terzi işi dizayn edilip bir ya da birden fazla konteynerın içersine uygulanabilir.